Видове маркери за охрана на стоки в магазини

Охранителните маркери биват няколко основни вида. Всеки от тях има своите предимства и конкретно предназначение.

  1. Етикети за охрна на стоки

  • Радиочестотните етикети са много ефективен начин за контрол на кражбите. Малки и гъвкави, те могат да бъдат поставени практически навсякъде. Могат да бъдат скрити в етикета или в листовката. Идеални са за малки и твърди стоки – козметика, лекарства, книги. Те са консуматив за еднократна употреба, който само се деактивира при продажбата на касата. Работят с Радиочестотната охранителна система, но не могат да се залепват на метални повърхности;
  • Друга разновидност на етикетите за охрана на стоките са Акустомагнитните етикети.

Те са:

– по-обемни от радиочестотните;

– компактни и твърди;

– подходящи са основно за магазини за техника и книжарници;

– работят с Акустомагнитната охранителна система.

  • Електромагнитните етикети са най-модерните и ефективни стикери. Компактни и гъвкави те могат да бъдат поставяни практически навсякъде. Тяхното голямо предимство е, че могат да бъдат залепвани на  фолирани и метални повърхности.

  2. Тагове за охрана на стоки

Таговете представляват специални елементи, които са изработени от пластмаса и са с възможност за закопчаване към тъкани. Работят с Радиочестотните и Акустомагнитните системи и масово се използват в магазини за дрехи и спортни стоки, защото се прикачват към платове и меки тъкани. Те не са консуматив и при продажба на касата се освобождават с детачер и се прибират за повторна употреба.