Външните щори – много ползи в едно

 1. Ролетни щори
  Спорно е кое е голямото предимство на въшните ролетни щори – дали това, че се много добра защита от крадци и посегателства на дома, или това, че предлагат перфектна защита от слънчевите лъчи и шума. Може би ще се изненадате, но те имат и отлични топлоизолационни качества, като дават до 10 градуса разлика през лятото и зимата. Когато са спуснати през лятото, те отразяват слънчевите лъчи и предпазват дома Ви от прекомерно затопляне, а въздухът между щората и прозореца е идеален изолатор през зимата, който  намалява количеството загубена топлина от помещението.
  Подходящи са за монтаж върху всички видове дограми и вече се предлагат готови и сглобени. Необходимо е само да се монтират от външната страна на прозореца или вратата.
  Произвеждат се основно от алуминий и PVC като и двата вида имат изравнени качества и отлични характеристики.
  Задвижването на щората може да бъде както ръчно, така и автоматично.
  Ролетни щори
 2.  Охранителни щори
  Наричани още охранителни ролетки, те са разновидност на въшните ролетни щори, с които макар че на външен вид си приличат, имат значителни разлики. Най-голямата разлика е, че охранителните щори се изработват от поцинкована ламарина. Охранителните щори също могат да се задвижват ръчно и автоматично. Могат да бъдат плътни (наподобяват много външните ролетни щори), но могат да бъдат и перфорирани, плетени или тръбни метални. Позволяват боядисване в голяма палитра от цветове, с което могат да се приведат в хармония с всяка фасада.

Охранителна ролетка