Засенчи слънцето, заслепи съседите и конкуренцията със сенник тип Кабриолет

Стил и елегантност за Вашата фасада

Вече сме в разгара на лятото. Ако планирате сезон, изпълнен с барбекюта в двора или на верандата, почивка на терасата и комфорт у дома ще трябва да помислите за защита от палещите лъчи на слънцето. Ако пък сте собственик на магазин и искате да привлечете клиенти с изискан „ретро” стил и приятна, прохладна атмосфера вътре, също е добре да помислите как да засенчите слънцето.  Каква по-добра и красива защита можете да получите от тази, която биха Ви дали тентите тип „кабриолет”?

Тентите/сенниците тип „кабриолет” (наричани още „кошница” или „шапка”) са подходящи за поставяне над врати и прозорци. Могат да бъдат фиксирани (да не се прибират към стената) или да са като ветрило. Последните се изработват с алуминиева конструкция, която обикновено се състои от четири секции – при събирането им, те се долепят плътно една до друга и застават успоредно на стената. За изработването им обикновено се използват PVC или акрилни платове, в богата гама от цветове и десени, чието качеството на тъканта Ви гарантира дълги години употреба без да се притеснявате от избеляване или прокъсване.

Този тип сенници не осигуряват голямо засенчване на земята под тях, но истинската им цел е да осигурят сянка вътре в помещенията и да спрат яркият блясък, нахлуващ отвън. От естетична гледна точка този тип сенници могат да добавят изискан средиземноморски вид на Вашата къща или магазин, като същевременно не скриват напълно витрините и прозорците, както и орнаментите на сградата.

Хубаво е да знаете: Сенниците тип „кабриолет” могат да бъдат само с ръчно задвижване. При поръчка е необходимо да уточните два размера – ширина на сенника и колко напред да бъде изнесен той. При боядисване на профилите, които са алуминиеви, PVC и гумените части остават в стандартния си цвят. Този тип тенти при вятър може да вибрират леко или да свирят. Също така може да се наложи да се измиват с водоструйка под налягане, за да се отстранят замърсявания, плесени, паяжини и т.н.

 

Цени на сенници и тенти тип Кабриолет и тип Кошница

Цените варират в зависимост от размера и вида на плата. Тента тип „кабриолет” с ширина 100см. и издадена напред 50см., изработена от среден клас плат би Ви струвала около 350 лева. С увеличаване на размерите, цената на м2 спада осезателно и например сенник с ширина 300см. и издаденост напред от 50см. може да се закупи за около  550 лева.

Статията е написана в партньорство с