Нова баня – ново място за релакс

Банята може да бъде любимата ви зона за релакс. Достатъчно е само да я превърнете в удобно, практично и функционално място, където да се чувствате добре.

Това може да се постигне чрез цялостен ремонт или освежаване чрез подбор на правилното обзавеждане, аксесоари и цветове. Научете повече за ремонта на банята и превръщането ѝ в зона за релакс от екипа на онлайн магазин ИКЕА.

Подходящи мебели

Когато правите ремонт на банята и искате тя да се превърне в едно функционално и модерно място, трябва да помислите за избора на стилни мебели, които да внесат усещане за уют в помещението. От екипа на Ikea.bg споделят на какви качества още е необходимо да отговарят модулите от обзавеждането, които избирате след ремонт:

  • практични размери – банята е сред тези помещения, които са най-трудни за обзавеждане след ремонт, защото често е най-компактното и тясно място в дома. Това обаче не означава, че не можете да я превърнете практична в зона за релакс, избирайки правилните модули. Заложете на практични размери, ъглово разположение и вертикално оптимизиране на пространството;
  • водоустойчивост – когато избирате обзавеждане за това помещение в дома ви, трябва да помислите за неговата влаго и водоустойчивост, които се явяват основни и най-важни за дълготрайността на резултатите след ремонта. Обърнете внимание на материалите, от които са изработени, за да бъдете сигурни, че отговарят на критериите за водоустойчивост;
  • високо качество – от Ikea.bg препоръчват да търсите съчетание от модерен дизайн и отлични свойствени характеристики, за да се сдобиете с качествено обзавеждане за баня, което се характеризира с издръжливост и функционалност.

Разгледайте внимателно предложенията в каталозите на утвърдените онлайн магазини, където ще откриете всичко за банята и изберете най-подходящите душове, вани, шкафове, комплекти от модули за съхранение и други, които ще бъдат част от интериора.

Независимо дали търсите модели със стандартен монтаж или вградени модули, като душове за мивки и смесители и други, лесно и бързо ще откриете подходящите предложения.

Правилното осветление

Има множество подходящи варианти, на които да заложите – LED осветителни тела за шкафове, стенни лампи, комбинирани модели с огледало и други, които да ви гарантират отлична видимост и възможност за извършване на прецизни козметични процедури.

Подбор на цветове

Основна част от ремонта включва смяна на подовата и стенната облицовка. Освен за материали, които да използвате, трябва да помислите и за цветовете и тяхното умело съчетание с обзавеждането на по-късен етап.

Студените бели нюанси са предпочитани, а други неутрални цветове, като бежово и слонова кост, ще внесат топлина и уют.

Сред предпочитаните през последните години са интериорните дизайни с розов акцент, както и съчетанието от бяло и синьо.

Внимание към детайлите

За да получите завършен вид на помещението и това да се превърне в новата ви зона за релакс, помислете както за големите решения, така и за дребните детайли, като подбора на аксесоари.

Декорацията е много важна за създаването на уют и удобство. Разгледайте различните аксесоари, като завеси, текстил, огледала, комплекти и други.