Украсете дома си с невероятната Лава лампа

Тези лампи са създадени в началото на 60-те години на миналия век и вече над 50 години са едни от най-емблематичните лампи, обичани от хора от всички възрасти. Независимо дали искате да внесете меко настроение и излъчване в уюта на Вашия дом или да добавите модерен стил и радост на следващото си събиране с приятели, няма по-добър начин от това да си вземете Лава лампа.

Принцип на действие Лава лампа

Класическата Лава лампа е съставена от горна част – стъклен съд с различна форма, запълнен донякъде със специална оцветена восъчна смес и допълнен с бистра или полупрозрачна течност. Стъкленият съд е поставен върху основа, в която е разположена халогенна крушка (от 25 до 100 W). Топлината, излъчвана от крушката затопля восъка и той се издига нагоре, образувайки причудливи форми, по пътя се охлажда и отново пада на дъното на съда в цикъл, който визуално наподобява лава, откъдето идва и името на лампата. Обикновено са необходими от 45 до 60 минути, восъкът да се загрее достатъчно и да започне да оформя изумителни свободно издигащи се цветни балони.

Цени на Лава лампите

Тези изумителни лампи могат да бъдат намерени и на българския пазар на цени от 20 до 60 лв., в зависимост от размера си. Но да не забравяме, че можем да си ги поръчаме и директно от сайтовете на производителите.

След като восъкът се разтопи, лампата не бива да се разклаща или обръща, защото това може да доведе до смесване на двете течности и заобикалящата восъка течност ще стане мътна. Смесване на двете течности може да се получи и като част от нормалния цикъл на работа на лампата. Единственото решение е да изключите лампата и да изчакате няколко часа, восъкът да се охлади и да се утаи на дъното, разделен от заобикалящата го течност. При много голямо смесване на двете течности може да се наложи да извършите голям брой цикли на включване-изключване на лампата, за да се разделят.

Производителите на Лава лампи непрекъснато ги обновяват, за да посрещнат изискванията на новите тенденции и технологии. Лампите се предлагат в различни големини – от 30 см до 70 см. Предлагат се и уникални Лава лампи с ръчно оцветена горна част и пъстроцветна основа. Съществува и опция (директно на сайта на фирмите производители) клиентите сами да си окомплектоват лампа по свой вкус и желание. На пазара могат да бъдат намерени и блестящи Лава лампи, които обединяват меката релаксираща светлина на класическата лампа и блестящото вълшебство на броката. Тези лампи имат незабавно начално действие. Производителите предлагат и забавни разновидности на Лава лампите: лампа Аквариум, в която реалистично плуват разноцветни рибки и мехурчета; лампа Вулкан с изригващи малки балончета лава от кратера на вулкан; лампа Камина, при която изкуствени пламъци се движат на дъното и създават усещането за жив огън; лампа Пясъчен замък – при включването й златен блясък се завърта около поставеният вътре в нея пясъчен замък.

Има богато разнообразие от Лава лампи, така че независимо дали сте на 10 или 60 години, има Лава лампа, която да Ви помогне да настроите усещането и радостта си от живота.