Комарници

Ползите от подобно просто „устройство“ са очевидни особено за домове разположени близо до водоеми. Макар че някой би предпочел сам да си купи мрежа и да си направи комарник, ние Ви препоръчваме да се изработи от професионалист. Почти всички фирми, които произвеждат дограма, произвеждат и комарници.

Предлагат се няколко основни вида:

1. Статични комарници. Поставят се еднократно и не се преместват и отварят. Например ако сте на първия етаж, Вие имате достъп до прозореца от външната страна и не ви е необходимо да се отваря комарника.

2. Комарници на панти. Монтират се от външната страна на дограмата, като си имат самостоятелни панти и лек механизъм за затваряне и заключване.

3. Ролетни комарници. Монтират се от външната страна и дават голямо удобство, защото се прибират като се навиват. Когато не са ви необходими, например през зимния период – просто ги прибирате и забравяте за тях до пролетта. Могат да се прибират/навиват  както нагоре, така и настрани.

4. Комарници плисе. Луксозна алтернатива на другите с възможност за прибиране и разпъване.

5. Комарници тип врата с напрегнати панти. Пантите са с напрегната пружина и комарника се затваря сам, което намалява възможността да забравите да го затворите и съответно цялата стая да се напълни с комари.