Тенденции при килимите през 2020 година

Килимите са задължителен акцент от интериорния дизайн на дома. За да вдъхновим вашата следваща интериорна промяна и да подпомогнем избора ви на килим, ще ви представим тенденциите при подовите настилки за 2020 година – Какво е модерно? В какви цветове? Какви шарки и десени? Какви модели?

ГОЛЕМИ КИЛИМИ

Килимите, покриващи цялата стая със сигурност ще създадат уютно и удобно пространство. Големите килими придават на стаята усещане за лукс и разкош. Подходящи са за почти всички стаи, в които искате да имате нещо меко под краката си.
Килимите от стена до стена може да изглеждат малко демоде, но през 2020 дизайнерите поставят върху тях други по-малки килими, като акцент и визуален ефект – за постигане на добре балансирано и обмислено интериорно пространство .

ЗЕМНИ ТОНОВЕ И НЕУТРАЛНИ НЮАНСИ

През изминалите някалко години тенденция при килимите бяха смелите и ярки цветови решения, но през настоящата година ще виждаме повече земни тонове и неутрални цветове, които с лекота си подхождат с всеки вид дизайн – от традиционния до еклектичния. Богатите естествени, теракотени нюанси, топлите зелени и дървесни кафяви цветове, както и есенните оранжеви, златни и приглушени червени нюанси, със сигурност ще добавят чар към интериора на стаята ви и ще я направят да изглежда по-голяма и ярка.

КИЛИМИ С КЪСИ ВЛАКНА

Светът на дизайна продължава да бъде завладян от минималистичния дух и ето защо килимите с къси влакна са тенденция при подовите настилки за 2020 година. Отминаха дните на килимитетип “шаги” (с дълги влакна) или тип плюш. Килимите с къси влакна могат да бъдат поставени самостоятелно, както и върху друг по-голям килим. Те са евтин и много елегантен начин за създаване на уютен и модерен многослоен вид на подовата настилка в дома ви. И не на последно място тези килими са по-издържливи и лесни за поддръжка, така че ще прикарвате по-малко време в почистване и ще ви остане повече време да им се наслаждавате.

АНТИЧНИ ТУРСКИ, МАРОКАНСКИ, ПЕРСИЙСКИ КИЛИМИ

Многоцветните антични килими, вдъхновени от ислямската и номадската култура, се завръщат отново на мода. Перфектно създават акцент в пространството, вдъхват разкош в интериора и добавят неподправено етно усещане.

ГЕОМЕТРИЧНИ ШАРКИ

Все така непреходни, както винаги са били, геометричните шарки продължават да присъстват в дизайнерските решения за килими. Тенденциите за 2020 включват смели решения – комбинации от ярки и пъстри шарки, както и по-тъмни килими с геометрични мотиви в контрастиращи светли цветове или в кмбинация със златисти и земни пастелни тонове. Раираните килими могат да направят много за една стая – чрез оптичната игра те внасят в интериора едно дръзко и експанзивно настроение, като същевременно си подхождат с всеки дизайн, а и могат да направят всяка стая да изглежда по-просторна.

Гледайки тенденции 2020 при килимите изглежда, че ще можем да изразим нашата креативност по един дързък итворчески начин и да превърнем дома си в мечтан оазис на уют, топлина и разкош. А за да направите най-добрия избор на килим можете да разгледате представените на нашия сайт магазини за подови настилки.