Окачени фасади от алуминиеви панели – Еталбонд

Алуминиевите панели за фасади отдавна са популярни в страната и представляват много елегантно решение за завършване на Вашата сграда. Основно се използват за офис и бизнес сгради, защото определено имат  „административно“ излъчване.
Алуминиевите панели са популярни и с търговското наименование на един от най-големите производители на такива панели – Еталбонд. Също така се наричат и алуминиеви композитни панели, защото се състоят от няколко слоя, единия от които е алуминиев (възможно е и да са два), а вътрешният е от много тънка пластмаса – полиетилен. Отделно от тях има още няколко слоя от специални смоли и бои, които предпазват материала от атмосферните условия и слънчевите лъчи. Произвежда се в широка гама от цветове и може да се впише в най-различи дизайнерски и архитектурни решения.

Този тип фасади се наричат също окачени или вентилируеми, защото фасадните панели се окачват на специално изградена за целта носеща конструкция от алуминиеви или стоманени профили. В пространството между панелите и стената има възможност да се постави разнообразна топлоизолация, с което да се повиши ефективността на фасадата.