Чистота и уют в дома и офиса – Мисия възможна с професионална фирма за почистване

След всеки ремонт на дома, вилата или офиса изниква въпросът как ще се справим с почистването? Това може да се окаже доста трудоемък и отнемащ време процес. Ако финансовото Ви състояние позволява можете да се обърнете към професионалисти и да наемете почистваща фирма, което несъмнено ще Ви спести време, а и ще се учудите колко уютен и искрящ от чистота може да бъде домът Ви. Вероятно във Вашия град има различни фирми, предлагащи почистване. Как да изберем измежду тях и как да им се доверим? Изборът изисква да сте наясно със собствените си нужди и да направите проучване на репутацията, услугите, които предлагат, техниката и препаратите, с които работят отделните фирми, цените.

Обикновено след като фирмата е направила основно почистване, Вие искате да продължите да поддържате тази чистота.

 Оценете нуждите си

Решете какво и колко често искате да почистите в дома си. Можете да изберете изчистване само на травматични и по-трудни за почистване места от къщата си, като кухнята и банята. Може да изберете почистване на къщата от горе до долу. Може да потърсите помощ само за измиване на прозорци и дограма, за изтупване и/или изпиране на килими, мека мебел и матраци и т.н.

  • Преценете колко време би отнело почистването, от което се нуждаете. Повечето фирми ще Ви попитат колко е голям домът Ви и какво точно искате да бъде почиствано при всяко посещение. Подготовката на тази информация би помогнала и на двете страни при избора на вида почистване и при определяне и договаряне на цените.
  • Решете колко често ще имате нужда от почистване на дома. В зависимост от нуждите на Вашето семейство, може да изберете професионално почистване веднъж седмично, един или два пъти в месеца.
  • Проучете дали фирмите са склонни да използват Ваши почистващи препарати. Ако не искате в дома Ви да се използват химически почистващи препарати или ако имате специални предпочитания за почистващите средства, ще трябва да се консултирате с фирмата дали са склонни да ги използват. Възможно е да договорите и по-ниска цена на услугата, ако предоставите Ваши почистващи препарати.
  • Определете бюджета си. Преди да започнете да се обаждате на потенциални фирми за почистване е добре да прецените финансите си. Уверете се, че знаете точно колко сте способни да платите за почистване. Направете и предварително проучване на цените на пазара – не се ограничавайте с фирми, позиционирани само във Вашия град. Това ще Ви помогне да кажете „Не” на компании, които са извън ценовия диапазон, който можете да си позволите, като същевременно Ви позволява да вземете информирано решение коя компания да наемете и от какви точно услуги се нуждаете и можете да си позволите.

Изберете фирма

Изберете професионална фирма за почистване. Когато наемате компания за почистване, а не физическо лице, компанията поема отговорност за своите служители. Компаниите за почистване може да Ви излязат малко по-скъпо, но Ви осигуряват спокойствие и Ви спестяват възможни конфликти и правни процеси с отделни физически лица. Лицензираните фирми имат политика за покриване на нанесени по време на почистването щети, както и за липсващи или счупени предмети. Добре е да информирате предварително служителите за предмети, които могат да бъдат по-деликатни или се нуждаят от специални грижи.

Попитайте приятелите и познатите си за техния опит при работа с фирми за почистване. Прочетете онлайн ревюта, ако са налични – повечето компании в сферата на почистването и особено тези, които се занимават с тази дейност от няколко години, имат публикувани на сайтовете си многобройни отзиви от клиенти. Ако фирмата е нова и не намирате мнения за нея в Интернет, използвайте възможността да се свържете с нея и да поискате да Ви предоставят препоръки от техни клиенти. Можете да се свържете с клиенти на фирмата и да ги питате за мнението им, за удовлетвореността им от работата на компанията. Не забравяйте да ги попитате дали още ползват услуги на съответната фирма.

Проучете услугите, които предлагат отделните компании и техните цени. Повечето компании имат публикуван списък на услугите, които извършват. Най-често този списък е придружен и с единични цени. Много от фирмите публикуват и абонаментни такси за почистване. Информирайте се дали това са такси за всяко почистване, за почасово почистване или стая за стая. Също така разберете дали в тези цени са включени почистващото оборудване и препарати. Разберете с какви препарати и техника работят, за да сте сигурни за безопасността на Вашите деца, близки или домашни любимци.

Интересувайте се дали фирмата предлага пробно почистване или помолете за такова, за да можете да се уверите в качеството на услугата, която Ви се предлага.

След като сте свършили всичката тази предварителна работа вярваме, че ще направите най-добрият възможен избор и ще получите качество и спокойствие на най-добра цена.

Статията е написана в сътрудничество с